Povestea noastră

Suntem Alina și Laur. Facem echipă atunci când fotografiem oamenii, când o creștem pe fetița noastră, Alma, și când dansăm tango argentinian.
Ne implicăm 100% în fiecare proiect, de la concept, la găsirea locației potrivite, recuzită personalizată și styling. Vrem ca rezultatul muncii noastre să te reprezinte, în cel mai autentic mod posibil. .

Alina

 

Eram jurnalist la revista ELLE, aveam jobul pe care și-l dorea orice fată, când mi-am dat demisia și am plecat pe insula Rodos să fotografiez turiști. Găsisem pe E-jobs un post de ¨fotograf de hotel¨. Am dat un interviu pe skype cu un sârb care părea mai degrabă traficant de carne vie decât fotograf și mi-am luat bilet de avion. Nenad s-a dovedit a fi un șef corect și hotărât, iar jobul implica mai mult vânzarea fotografiilor către turiști decât fotografiatul în sine. A fost cel mai greu lucru pe care l-am făcut vreodată și mi-am zis că dacă pot face asta, pot face orice.

Când am revenit în țară, am început, în paralel cu jobul de jurnalist, să fotografiez nunți și petreceri de copii. De atunci am trecut prin toate genurile fotografice, de la cea de eveniment la portofolii business, poze de produs pentru listare pe amazon, ședințe foto cu copii, gravide și nou-născuți. Am publicat fotografii în revistele ELLE, ELLE Mariaj, ELLE Decoration, Unica și Avantaje. Am pozat cu aceeași implicare și încântare nunta superbă a lui Farah și Matei, la Beirut, dar și pe cea a lui Dan, muncitorul care ne-a renovat casa, la cort, în satul Vânătorii mici.

La Tulcea am avut prima expoziție foto, organizată de tatăl meu. A fost ca în filmele lui Cornel Porumboiu, cu recitat de poezii, interviuri la televiziunea locală și buchete de flori. Anul trecut însă am avut prima expoziție profesionistă, făcută în colaborare cu Ambasada Suediei la București și Organizația Internațională de Migrație. S-a numit Portraits of Migration și a cuprins povestea câtorva migranți din întreaga lume care au ales să își trăiască viața în România.

Laur

 

Pentru multă vreme, interacțiunea mea cu fotografia se reducea strict în a trage cu ochiul la felul în care Alina potrivea culori, retușa încadraturi, corecta diverse amănunte în proiectele la care lucra. E drept, deși îmi plăcea s-o văd atât de acaparată de munca ei, abia așteptam să închidă PC-ul, să stea cu mine. 🙂

În modul cel mai concret, nevoia m-a învățat ce înseamnă fotografia. Organizam săptămânal o seară de tango pe care voiam s-o promovăm inclusiv prin imagine, și, tot încercând să-mi conving diverși amici să vină la acel eveniment și să tragă câteva cadre, mi-am amintit că aveam acasă aparatură profesională cu care puteam să mă descurc foarte bine și singur. De la acel moment au trecut mai bine de 3 ani, perioadă în care am fotografiat în calitate de fotograf oficial nenumărate perechi de dansatori la evenimente de tango din București, Brașov, Avrig, Timișoara, Chișinău, dar și la Odesa, Belgrad sau Lviv.

Am urmat cursuri de specializare în fotografie cu Barna Nemethi și videografie cu Alex Sima, am descoperit că sunt foarte atras de fotografia de portret și fotografia de stradă, precum și de tot ce presupune munca de editare foto-video.
Când fotografiem împreună la evenimente, Alina este liderul echipei (ca și acasă ☺). Ea se ocupă de ce se întâmplă în față, eu am grijă să surprind portretele, unghiurile care în aparență nu contează, dar care uneori ascund detalii emoționante. Asta îmi dă libertatea să compun imaginile, fără să am stresul că ratez un moment important și să anticipez reacțiile oamenilor.

Urmăriți-ne pasiunea pentru tango pe Instagram!